Cate ceva despre BiG Data și rolul în conceptul de Smart City

Satistica estimează că rata de creștere a populației în zonele urbane va atinge 66% până în 2050. În plus, 70% din resursele mondiale sunt consumate de orașe.

Publicitate


Astăzi, orașele inteligente sunt considerate ca o modalitate eficientă de a sprijini creșterea economică, controlând în același timp schimbările climatice și adaptarea tehnologiilor noi pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor urbani.

Orașele inteligente se concentrează pe controlarea resurselor disponibile în condiții de siguranță, durabilitate și eficiență pentru a îmbunătăți economia și rezultatele sociale.

Oamenii, sistemele și lucrurile din orașe generează date. Astfel, datele din diverse surse sunt considerate ca fiind cel mai scalabil activ al unui oraș inteligent. Cu toate acestea, complexitatea datelor face dificilă publicarea, organizarea, descoperirea, interpretarea, combinarea, analizarea și utilizarea lor. Desigur, datele au volume mari și provin din medii diferite precum apa, energia, traficul și clădirile.

Publicitate


Contexturile multidimensionale și multidisciplinare, adică comunitățile inteligente artificiale, bazele de date, extragerea datelor și sistemele distribuite, par a fi modalitatea ideală de a aborda majoritatea provocărilor pentru Big Data în orașele inteligente.

Eforturile de cercetare pe Big Data se concentrează pe îmbunătățirea ultimelor etape de procesare a cantității de date colosale. În orașele inteligente, diverse municipalități și agenții de stat generează date diferite cu coordonare minimă sau fără coordonare.

Astfel, provocările apar încă din stadiile incipiente ale BigData și împiedică progresul către etapele din urmă, și anume analiza datelor, răspunsul la interogări, vizualizarea datelor etc.

Pentru a aborda aceste provocări și probleme, tehnicile existente în Big Data Analytics pentru orașele inteligente sunt încă imature. În plus, majoritatea tehnicilor necesită un timp de procesare ridicat utilizând metode convenționale de prelucrare a datelor.

Prin urmare, eate nevoie de tehnici noi și sofisticate pentru a procesa eficient datele mari generate de senzorii implementați în orașele existente.

Deci este nevoie de o platformă comună pentru a dezvolta și a crea noi idei și concepte pentru a îmbunătăți semnificativ domeniul orașelor inteligente pe baza analizelor Big Data și Internet of Things internetul obiectelor).

Publicitate


Ce spuneti de GIS? Poate fi o soluție integratoare?

Close